Blog

Kesäharrastukset vuodelle 2021

Kesäharrastukset vuodelle 2021

Yleensä sanotaan, että Suomen kesä on lyhyt ja valoisa. Joten kesällä voi harrastaa kesäharrastuksia melkeinpä aamusta yöhön, mutta mitä kesällä tulee harrastettua. No ensimmäisenä tulee mieleen uiminen järvessä tai vaikka pihalla uima-altaalla. Oikein kuumalla kesäpäivällä on ihanaa pulahtaa viileään veteen, mutta vedessä voi harrastaa myös muutakin kuin pelkkää uimista. Esimerkiksi vesijuoksua, eli ei muuta kuin vesijuoksuvyö kaupoille ja järveä kohti. Järvessä on tilaa millä mitalla mennä, verrattuna uimahallin tiloihin, ja saa nauttia auringosta samalla. Vesijuoksu on myös todella tehokasta. Se sopii erittäin hyvin monille, eikä sitä varten tarvitse olla tietyn ikäinen. Räjähdysmäisesti kasvanut suppailu on yks kesän harraste. Mikä olisikaan ihanteellisempi tapa nauttia kesästä ja ulkoilusta kuin suppailu. Suppailu vaatii laudan ja melan. Kun ne on hommannut itselle niin ei muuta kuin järveä kohti ja harjoittelemaan. Kun on laudalla oppinut liikkumaan niin suppaila voi pitkiäkin matkoja. Jos et halua ostaa omaa lautaa, voit myös vuokrata sen monista kohteista ympäri Suomea. Osa näistä vuokraamoista myös järjestää opastusta, jos vaikka et ole varma omista taidoistasi.

Kesällä monet harrastavat frisbeegolfia ja jopa kisailevatkin. Frisbeegolf on rento ja mukava harrastus. Frisbeegolfia voi pelata yksin tai ryhmässä. Frisbeegolfissa on tarkoitus heittä firsbee maalikoriin vähillä heitoilla. Sitten jos pitää vauhdista ja vaarallisista tilanteista, niin silloin kannattaa kokeilla maastopyöräily. Maastöpyöräily on monipuolinen laji, jota voi oman taidon ja kunnon mukaan harrastaa. Maastöpyöräillä voit sorateillä, metsissä poluilla, tuntureilla, soilla. Maastopyöräily vaatii myös sitä, että varusteisiin joutuu vähän panostamaan pyörän lisäksi. Ensiksi tietenkin se tärkein eli kypärä. Pitää se oma pää suojata kolhuilta, joita taatusti tulee. Toiseksi suojalasit suojaamaan silmiä kiviltä, kuten pölyltä ja muilta roskilta. Ajohanskat, jotka suojaavat käsiä hankauksilta ja antavat pitoa pyöränsarviin. Polvi ja kyynerpääsuojat ehdottomat!

Kesäharrastuksen ei tarvitse olla liikuntaa

Kesäharrastuksen ei tarvitse olla liikuntaa

Moni ihminen harrastaa kesäsin mökkeilyä. Kyllä sitä kuulee monesti kun joku on ollut viikonlopun, tai kesäloman mökillä. Mökki on myös monelle se rentoutumisen paikka kaikesta melusta ja liikenteestä. Myös mökillä tai kotona kesäharrastukseen kuuluu puutarhanhoito tai kasvimaanhoito. Kesällä on ihanaa istuttaa ihania kukkia ja suunnitella ja sommitella pihaa ja puutarhaa nätiksi. Olen kuullut, että sormet mullassa olisi terapeuttista. Jos siis vietä enemmän aikaa mökillä kesäisin, tämä harrastus voi olla juuri hyvä lisä päiviin. Sinun ei tarvitse myöskään hankkia kovin kalliita asioita sitä varten, vaan oma terassi tai takapiha riittää hyvin. Saat varmasti perustettua oman puutarhan helposti! Jos on oikea virherpeukalo niin kasvimaa on myös aika kiva harrastus. On mukavaa istuttaa erillaisia hyötykasveja tietäen, että parin kuukauden päästä niitä saa maistella. Se mikä myös ehdottomasti on kesäharrastus niin kalastaminen. Mikä sen mukavampaa olla laiturin päässä istumassa mato-onki kädessä, tai jos isompaa vonkaletta yrittää niin virvelillä kalastus. Ja varsinki mato-onki on lapsille jännittävää, jos sattuu siihen onkeen kala tarttua.

Ruuanlaitto on myös harrastus joillekkin, niin kesällä ehdottomasti grillaaminen on myös kesäharrastus. Grillaaminen, se vain kuuluu kesään. Grillaaminen tuo kaverit ja perheet yhteen, joko siihen grillin ääreen tai pöytään odottamaan että grillimestari tuo grillattavat pöytään. Peukut sille joka on grillin keksinyt! Ei tarvitse olla keittiössä paljoa kesäisin kokkailemassa. Kesäharrastuksia on paljon enemmän kuin mitä tässä tekstissä on tullut esille. Pääasia, että nauttii niistä yksin tai porukassa ja se, että kaikilla on mukavaa ja muistaa oikeat ja kunnon välineet harrastamiseen.

© 2021 Melontaa