Blog

Palomies Testi Osa 2

Ideana palomies testissä, että järjestys lototaan, on se, että kaikki nämä testin osiot saadaan isonryhmän kesken hoidettua nopeasti sillä tämän kaltaiseen testiin osallistuu vuosittain tuhansia palomieheksi pyrkiviä henkilöitä. Teoria osuuksien jälkeen, johon voi osallistua yli kolmetuhatta henkeä, vain 667 parasta pääsee tähän fysikaaliseen testiin osalliseksi. Vain hieman yli 400 henkilöä valikoidaan jatkoon tämän testin jälkeen. Pääsy palomieheksi on siis erittäin vaativa ja monimutkainen prosessi ja vain parhaat parhaista loppupelissä pääsevät edes teoriaosuudesta etenemään. Suomen pelastusopiston sivuilta löytyy infoa Suomalaisesta testistä.

Palomiestestin kolmas, neljäs ja viides laji

Kolmas laji ja osio on hieman haastavampi. Toki vaikka käydäänkin nyt testiosuudet läpi järjestyksessä on muistettava, että todellista järjestystä ei voi tietää vasta kuin testiä ennen. Lotto ja järjestyksen saanti omaan tietoon tulee vasta samana päivänä. Ainoa osio, mikä on kaikilla sama on testin viides osio, juoksu. Piippausten välillä 20 metriä juostaan aikarajan puitteissa mikä nousee koko ajan. Mennään takaisin kolmanteen testiin. Osio vaatii tasapainoa ja keskittymistä. Kun testi aloitetaan hyppäät ponnahdus laudalta tasapaino laudalle. Kyseessä on samanlainen lauta kuin on telinevoimistelijoilla. Laudalla joudut aluksi tasapainottamaan itsesi, jonka jälkeen käännyt selkä menosuuntaan kohti ja kävelet tai juokset tasapainoillen laudalla selkä menosuuntaan laudan puoli väliin. Tämän merkityn kohdan jälkeen tuomari tai testistä vastuussa oleva henkilö kertoo sinulle oikea tai vasen. Silloin sinun täytyy päästä laudalle istumaan joko oikea tai vasen puoli edellä ja kun pääset istumaan, joudut taputtaa kätesi yhteen ja näyttää että tasapaino säilyy istuma-asennossakin. Molemmat jalat on oltava tasapaino laudan jommallakummalla puolella, riippuen tuomarin huutamasta ohjeesta. Tämän jälkeen käsiä käyttäen voit nousta takaisin ylös ja jatkaa matkaa kohti loppua laudalla. Istumaan meno ja istumasta pois nousu takaisin pystyasentoon voidaan tehdä käsiä käyttäen. Tämän jälkeinen loppu osuus tehdään oikein päin, kasvot menosuuntaan. Laudan lopuksi laudalta, joka on 1,20 metriä korkealla on hypättävä pois tehden samalla kuperkeikka lattialle. Kuperkeikka on tehtävä jouhevasti niskaa varoen ja oikealla tekniikalla. Kuperkeikalta nousu voi tapahtua myös käsiä käyttäen, mutta siitä on lähdettävä nopeasti juoksemaan seuraavaa testin osuutta varten. Sen jälkeen kun kuperkeikasta on päästy ylös, lattialla seistessäsi takaisin kuperkeikan jälkeen on edessä tämän osuuden toinen puoli. Edessäsi on aitajuoksun aita, joka on ensin ohitettava ja sitten sen läpi on päästävä takaisin kohti lautaa sen alittamalla. Aitaan ei saa koskea ja läpi on päästävä koskettamatta tai muuten tämä osuus testistä on siinä. Tämän jälkeen seuraava tuleva este, joka on noin seitsemän metrin päässä aidasta on parkour menetelmää käyttämällä ohitettava hyppäämällä. Tämä este ei myöskään saa kaatua, mutta estettä voi koskettaa samalla sen yli hypätessä. Sen jälkeen on vastassa vielä yksi aita, joka on myös alitettava siihen koskettamatta ja lopuksi sen yli on myös hypättävä ja kun kosketat tämän jälkeen jalkaasi tai taputat jalkaasi, ajanotto loppuu. 14,67 sekunnin ajan alittamisella voit suoriutua testistä kymmenellä eli korkeimmalla pistesijoituksella. Naisilla raja kymmeneen pisteeseen on kaksi sekuntia enemmän. Testistä on suoriuduttava maksimiajalla 23,67 sekuntia, muuten testistä saa alle viisi pistettä ja silloin pisteet eivät tule riittämään. Eli vaativuuden lisäksi aikaraja tuo omat paineensa ja juoksuaskelia on otettava reippaasti.

Palomiestestin kolmas, neljäs ja viides laji

Neljäs testiosuus on uinti. Uima-allas on 25 metriä pitkä ja kaksi metriä syvä. Uima-altaassa on kolme osiota. Ensin hyppäät altaaseen, sukellat koskettaen pohjaa jaloillasi ja hyppäät ponnistaen ylös. Koko pää pitää nousta vedestä. Sukellat uudelleen, sukellat esteen alitse ja rintakehäsi täytyy koskettaa pohjaa ja esteeseen ei saa koskea. Noustessasi sukellukselta kosketat pinnalla poijua ja uit takaperin perhosta seuraavalle osiolle. Kosket seuraavaa poijua ja aloitat testin viimeisen osuuden eli uit loppuun asti tekniikalla millä hyvänsä. Jokainen osuus on ylitettävä alle 30 sekunnissa.

 

 

 

© 2021 Melontaa