Blog

Pelaa tennistä vapaa-ajallasi

Etsitkö mukavaa vapaa-ajan harrastusta, mikä olisi helppo järjestää ja ei maksaisi maltaita? Vaihtoehtoja on tarjolla tänä päivänä todella monia. Jos kuitenkin etsit jotain mikä olisi sekä hauskaa, että liikunnallista, niin tennis voisi olla juuri sopiva harrastus sinulle. Tennis sopii sekä vanhoille että nuorille, sen opettelun voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa ja sen pelaamiseen on mahdollisuus monissa kylissä ja kaupungeissa.Tenniksen hyviä puolia on se, että se on liikunnallinen harrastus, mikä parantaa kuntoa ja monia muita kehon kykyjä. Sitä voi harrastaa koko perhe. Moniin harrastuksiin tarvitaan suuri joukko ihmisiä, mutta tenniksen hyvä puoli on se, että siihen riittää vain kaksi henkeä tai pieni kaveriporukka. Se on sen takia myös helpompi järjestää ja sopia yhdessä kaverin kanssa pelaamisen aikataulusta. Tenniksen voi aloittaa missä iässä tahansa. Kun sitä pelaa harrastusmielessä se on hauska ja rento urheilulaji, joka kasvattaa hyvin pelaajan yleiskuntoa. Harva tenniksenpelaaja Suomessa pelaa sitä ammattilaismielessä tai tarkoituksenaan päästä huipulle. Useimmat pelaajat ovat täysin harrastelijoita jotka vain nauttivat pelistä ja eivät ota sitä liian tosissaan.

suomi on tennismaa

Suomessa arvioidaan olevan noin 100 000 tenniksenpelaajaa. Se on huima luku. Näistä kuitenkin vain 23 000:lla on jonkin seuran jäsenyys, eli suurin osa pelaajista pelaa sitä täysin harrastuksena. Suomessa on yli 170 jäsenseuraa, jotka kaikki toimivat Suomen Tennisliiton alaisena. Suomen tennisliitto järjestää erilaisia kursseja ja opetusta kaikille eri tasoille. Niistä kannattaa tiedustella lisää, jos seurapelaaminen kiinnostaa.Tennis kuuluu viiden parhaiten kaloreita polttavien harrastusten joukkoon. Siksi se sopii erinomaisesti henkilöille, jotka haluavat parantaa yleiskuntoaan, päästä eroon liikakiloista ja haluavat parantaa elämänlaatuaan. Jo puolen tunnin tenniksen peluun aikana kaloreita palaa enemmän, kuin yleisimmissä kuntosalilaitteissa, joogassa, kuntopyörän ajossa ja golfin peluussa. Tennis tarjoaa erittäin hyvää liikuntaa ja kunnon parantamista.

Miten pääset alkuun

Tenniksen aloittaminen riippuu paljon mitä sillä itse hakee. Onko tavoitteena kunnon hikiliikunta tietyllä aikataululla ja monena päivänä viikossa vai onko tavoitteena vain tehdä jotain liikunnallista silloin tällöin kaverin kanssa. Toisilla voi olla kouluaikoina opitut alkeet vielä muistissa tai toiset eivät ole koskaan edes astuneet tenniskentälle saatikka pitäneet tennismailaa kädessään. Jos haluaa voi tenniksen aloittaa osallistumalla johonkin tennisliiton järjestämistä alkeiskursseista. Ne ovat itse asiassa hyviä ja tarpeellisia jokaiselle aloittelijalle, sillä niissä opitaan oikeaoppiset lyönnit, hyvä jalkatyöskentely ja turvalliset otteet. Erilaiset nyrjähtämiset ja olkapää vaivat ovat yleisiä tenniksessä. Siksi on tärkeää osata oikeaoppiset otteet tennikseen jotta loukkaantumisilta vältyttäisiin.

tenniskengät

Alkeiskursseja kannattaa kysellä lähimmältä tennisseuralta. Joskus on mukavaa ottaa kaveri mukaan, josta voi myöhemmin tulla tenniskaveri jonka kanssa voi yhdessä käydä pelaamassa. Yleensä kursseilta löytyy myös uusia ystäviä, joiden kanssa voi perustaa vaikka vapaa-ajan tennisringin. Tennis ei harrastuksena ole kovinkaan kallis. Hyviin varusteisiin kannattaa totta kai panostaa jos meinaa harrastaa lajia säännöllisesti. Hyvät kengät ovat tärkeät jalan tuen takia ja ne estävät loukkaantumisia kuten nilkkojen nyrjähdystä. Tennismailoja on eri hintaisia ja laatuisia. Yleensä ne kuitenkin kestävät normaalissa käytössä useamman vuoden joten ne ovat kalliita lähinnä kertaostoksena.Tennis voi olla myös koko perheen harrastus. Jopa nelivuotiaat voi ottaa mukaan oppimaan ja onpa Suomessa yli 90-vuotiaitakin pelaajia. Tenniksessä hyvää on että se kehittää erilaisia taitoja kuten koordinaatiokykyä, sosiaalisia taitoja, itseluottamusta, kehon hallintaa ja lihaskestävyyttä. Aivot joutuvat myös työskentelemään pelitaktiikkaa luodessa. Sen pelaaminen rentouttaa mieltä ja kehoa ja edesauttaa näin myös stressin ja masennuksen hallinnassa.

© 2021 Melontaa